Back to top

Hvorfor skal mit sommerhus være smart ?

PC JAC 19/10/2020

Smart Home-teknologien kan gøre det nemmere og billigere for dig at være sommerhusejer. Den giver dig ro i maven og ved ankomst, er der varme og lys i dit sommerhus. Når du er væk fra sommerhuset, kan Smart Home-teknologi forsikre dig om, at alt er som det skal være.

I Danmark er der næste 220.000 sommerhuse, hvoraf ca. 90% er opvarmet med EL-radiatorer og næsten alle har en el-vandvarmer.

Ro i maven

Fik jeg slukket for al strømmen ? Er der fugt i mit hus? Er der indbrud ? Det er nogle af de bekymringer du har som sommerhusejer. Lejer du sommerhuset ud, kunne det også være rart at vide om lejeren fik slukket for strømmen.

Med Sawux kan du tjekke og evt. slukke for Saxux-kontakter og udtag via din app. Du kan også sætte timer eller oprette afhængigheder med kontrolfunktion. Eksempelvis kan du oprette en rutine, der tænder for EL-panelet når temperaturen er under 8 grader.

En anden bekymring er fugt- og skimmelsvampskader. Skimmelsvamp er mikroorganismer, der sætter sig på bygningsoverflader, og vokser når den relative luftfugtighed kommer over ca. 75 %. Manglende ventilation, udluftning og varme i vintermånederne eller et sprængt vandrør er væsentlige årsager til fugtproblemer og lugtgener i sommerhuse. Hold dig orienteret om sommerhusets tilstand og styr varme og udluftning med Sawux. Du kan sætte en timer eller oprette afhængigheder med kontrolfunktionen. Eksempelvis kan du oprette en automation, der tænder for ventilationen når fugtigheden er større end 60%.

Indbrud er også en stor bekymring. Med en bevægelses-sensor fra Sawux kan du få en notifikation på din smartphone, hvis der er bevægelse inde i dit hus. En e-mail kan også sendes til udvalgte personer, så de kan tage affære.

Behagelig ankomst

Styring af lys inde og ude samt opvarmning kan gøre dit sommerhus mere behageligt at komme frem til.  Du kan nemlig tænde for både lys, varme og varmtvandsbeholder hjemmefra inden du tager af sted.

Styr på udlejningen

Har lejeren husket at slukke for lys, varme og varmt vand efter sit ophold eller betaler du et bureau for at tænde for varme og varmt vand før den næste lejer kommer? Sawux kan løse disse problemer.

Spar på pengene og miljøet

Langt de fleste sommerhuse har el-paneler og næsten alle har en el-vandvarmer. Det er de store energisyndere i sommerhuset, og derfor bruges der meget el i sommerhuse.

  • SAW-AQS
    • Almindelige sommerhus, uden vinterbrug bruger ca. 1.200 kWh/år
    • Almindelige sommerhus, med vinterbrug bruger ca. 2.500 kWh/år
    • Luksussommerhus med vinterbrug bruger ca 5.000 kWh/år
    • Luksussommerhus med pool og vinterbrug bruger ca. 31.000 kWh/år

Kilde: Institut for Byggeri, By og Miljø, Aalborg Universitet

Intelligent og automatisk styring af lys, varme og el-vandvamer kan i de fleste tilfælde spare mellem 15-20% på el-regningen. Vores beregninger viser, at tilbagebetalingstiden på en Sawux installation er mindre end 24 måneder.

Ifølge el-reglementet må du selv udskifte eksisterende 230V enheder, f.eks. et udtag eller en afbryder, men du kan også ringe til din el-installatør eller en installatør fra Sawux’ elinstallatørliste.

Sawux er nem at installere – det tager mindre end 10 minutter. Ingen eksterne bokse eller kompliceret kabling er nødvendig.

Appen kan hentes til iOS eller iAndroid.

Med appen kan du styre og kontrollere alle enhederne uanset hvor i verden du befinder dig. Der er grafer og statistik.

Kom ind i kampen: Har du forslag til hvordan Sawux kan hjælpe i dit sommerhus, så smid os en kommentar nedenfor og lad os sammen se på løsningen.

Links

Hold styr på sommerhuset

løsning: Varme, indeklima og el-styring i sommerhus

Intropakke

Sawux’ El-installatørliste

SEND EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *