Back to top

Hvorfor er datadrevet energi- og klimaledelse vigtig?

sawux 18/06/2020

Digitalisering

Digitaliseringen har skabt nye muligheder for at indsamle data, både for private, virksomheder og organisationer. Data kan være et værdifuldt aktiv, men mange, f.eks. virksomheder og organisationer, udnytter kun en lille del af den potentielle værdi, der ligger i data og analyse. Hvordan skabes der værdi af al den data?

Datadrevet

Datadrevet betyder at en organisation baserer sine beslutninger på fakta fra sine data. Datadrevne virksomheder sætter data i centrum for alt hvad de foretager sig, integrerer dem i deres forretningsprocesser og bruger databaseret viden til at drive deres strategi.

Data

Første trin for at blive en datadrevet organisation er at fremskaffe relevante og korrekte data. Det er i sig selv svært, og kræver ofte kontrol med målepunkterne.  Andet trin er transformation af data til viden via visualisering. Tredje trin er, på baggrund af viden, at automatisere handlinger.

Hvordan bliver organisationen datadrevet ?

  1. Identificér de relevante data, relevante målepunkter og relevant målefrekvens. Du skal sikre at du har adgang til og kontrol over data.
  2. Skab struktur i jeres data.
  3. Du skal forankre jeres dataindsamling i organisationen. Det behøver ikke at være ISO 50001, men kan blot være en enkelt ansat, der får ansvaret for, at der bliver fulgt op på fakta og som sikre at der sker en ændring af af de ansattes adfærd.
  4. Automatisér administrationen af jeres data – både dataopdatering og notifikationer
  5. Benchmark jeres data med eksterne databaser

Datadrevet energi- og klimaledelse reducerer omkostningerne og øger output

Big Data har allerede ændret spillereglerne i mange virksomheder. På energiområdet bliver det én løftestang blandt flere for den grønne omstilling. De økonomiske og miljømæssige besparelser  falder direkte på bundlinjen. Bedre indeklima øger produktiviteten. I følge Bisnode har en datadrevet virksomhed 23x så stor sandsynlighed for at tiltrække nye kunder og 19x så stor en sandsynlighed for at være lønsom.

SEND EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *