Back to top

Hvordan kan du som elektriker tilføre værdi for din kunde?

sawux 18/06/2020

Sådan tilfører du værdi til kunden

Skab et overblik over din kundes muligheder.

Behov: Afklar kundens mål og behov. Har kunden et overblik over sit forbrug? Arbejder kunden på at få en grøn profil? Eller er du kaldt ud til et konkret problem, som med fordel kan løses med en datadreven løsning?

Hvem taler du med? Er det økonomimanden du taler med, skal du tale kroner og øre, da det ofte er økonomiske besparelser, der tæller. Men glem ikke indeklima og miljø. Er det den driftsansvarlige, du taler da tal om kWh. Det er også vigtigt, at afklare hvorvidt det er en ejer eller lejer, da lejer tit har begrænsninger.

Tilbyd sammenligning med lignende virksomheder:  Vurdér om forbruget er højt eller lavt i forhold til lignende virksomheder du kender. Vi vil også opbygge en database til sammenligning.

De største el-syndere: Ofte ved virksomheden selv hvem der er de største el-syndere. Lyt til kunden, mål altid efter. Der kan være ny viden at hente.

Dokumentationsbehov: Får virksomheden reduktion på energiafgifterne, kan der være penge at spare ved dokumentation og præcis måling.

Visualisering og dataledelse: Visualisering giver kunden overblik og hvis du indgår et samarbejde med Sawux, kan vi sammen stå for kundens dataledelse.

Forankring i kundens organisationen: Spørg din kontaktperson hvem der er ansvarlig for energiledelsen. Det behøver ikke at være stort og formelt, det kan blot være din kontaktperson, men der skal være én hos kunden, der skal have ansvaret for el-forbruget og som også påvirker adfærden hos kundens medarbejdere.

SEND EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *